Haal het beste uit jezelf

Mijn trainingsopzet is veranderd

In maart 2014 heb ik me laten onderwerpen aan een Energy Control Meting. De eerste zes weken daarna ben ik de aanwijzingen minutieus gaan opvolgen. En wat was het effect? Na zes weken was mijn hartslag in rust ruim 10 slagen per minuut gedaald. Verbazingwekkend toch?

Ik had echter minder plezier in het sporten. Ik miste het gevoel dat ik flink had getraind. Mijn conditie werd er echter niet minder door. Na deze zes deze weken ben ik iets “losser” gaan trainen. Zo nu en dan wel even lekker flink doorhalen tijdens een training, maar zeker niet meer elke keer. Na 10 maanden stond de Weissensee op het programma: 200 km schaatsen. Ik had deze tocht eerder al in 8:09 uur gereden. Vrijdag 31 januari 2015 heb ik de finish, ondanks de sneeuw, in 7:53 uur gehaald. Mijn trainingsopzet is waarschijnlijk blijvend veranderd door die éne Energie Control Meting. Bijzonder toch.

 

Pim Koeckhoven

Wil jij ook het beste uit jezelf halen? Maak een afspraak met Peter!